Πασχαλινή Απόδραση στην Σάμο   

21/04 Μ. Πέμπτη : Μυτιλήνη –Βαθύ Σάμου

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 05.00 π.μ. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση προς Σάμο . Άφιξη στο Βαθύ της Σάμου στις 11.45 π.μ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος το βράδυ θα επισκεφτούμε την εκκλησιά για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Μ. Πέμπτης. Διανυκτέρευση.

22/04 Μ. Παρασκευή: Σάμος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση στις 10.00 π.μ. για το ιστορικό Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας ή των πέντε σπιτιών, που είναι αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και αποτελεί το καύχημα της Σαμιακής Εκκλησίας. Εδώ θα θαυμάσετε το ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο, το δεσποτικό θρόνο, τον άμβωνα και τα αναλόγια των ψαλτών, έξοχα δείγματα της διακοσμητικής ξυλογλυπτικής του ΙΗ’ αιώνα.
Συνεχίζουμε για τους Κουμαδαραίους, χωριό με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο της Χώρας. Στάση για καφέ και τους φημισμένους λουκουμάδες του. Διασχίζοντας το χωριό από τον κεντρικό δρόμο μπορείτε να θαυμάσετε περίτεχνα κεραμικά που εκτίθενται στα εργαστήρια κεραμικής αλλά και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα όπως πράσινο σαπούνι και υφαντά που αφθονούν στο μικρό αυτό χωριό. Στη συνέχεια, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Κρασιού, έναν ζωντανό, ευχάριστο και καλαίσθητο χώρο, που μεταφέρει τον επισκέπτη σε εποχές παραδοσιακής οινοποίησης. Επόμενός μας σταθμός είναι το Καρλόβασι, που αποτελεί το πάλαι ποτέ εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του νησιού, τη δεύτερη πόλη και λιμάνι της Σάμου, νησιώτικη πολιτεία με ιδιόμορφο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα κατά την οποία μπορείτε να θαυμάσετε παλαιά αρχοντικά, όμορφα νεοκλασικά κτίρια και μεγάλες εκκλησίες. Συνεχίζουμε για το Ποτάμι, μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Πολύ κοντά σχηματίζονται οι περίφημοι καταρράκτες του νησιού με τις δύο μικρές λίμνες, που βρίσκονται σε ένα από τα πλέον όμορφα φαράγγια του Αιγαίου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Κατόπιν, μετά από μία σύντομη στάση στο Κοκκάρι, γραφικό χωριό με πανέμορφες παραλίες, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για να ετοιμαστούμε  να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο Βαθύ.

23/04 Μ. Σάββατο: Σάμος Πάτμος ( προαιρετική εκδρομή)

Αναχώρηση το πρωί για το Πυθαγόρειο οπού θα πάρουμε το πλοίο για την Πάτμο το νησί της Αποκάλυψης. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η μονή ιδρύθηκε το 1607 από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο οποίος την αφιέρωσε στην Παναγία (Ζωοδόχο Πηγή) και τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Η εικόνα της Παναγιάς Ελεούσας στην εκκλησία της μονής θεωρείται θαυματουργή και το πρώτο καταγεγραμμένο θαύμα της χρονολογείται το 1956. Συνεχίζουμε για την I. Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα μνημεία του Αιγαίου. Η καστροπολιτεία της Μονής δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Το μοναστήρι ,αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, χτίστηκε τον 11ο αι. από τον ασκητή Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. της πρωτεύουσας του νησιού που μαζί με τη Μονή αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό οικισμό μοναδικό σε αρχιτεκτονική, με άσπρα αρχοντικά αλλά και σπίτια αιγαιοπελαγίτικου στυλ που αγκαλιάζουν σφικτά το Μοναστήρι. Κατόπιν, αναχώρηση για το προσκύνημά μας στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ένα από τα σημεία αναφοράς όχι μόνο της Πάτμου, αλλά και του χριστιανισμού παγκοσμίως. Το σπήλαιο αυτό αποτέλεσε το καταφύγιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εδώ σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωάννη στο σπήλαιο, σκίστηκε ο βράχος και ακούστηκε η φωνή του Θεού, που του υπαγόρεψε το Ιερό Βιβλίο της Αποκάλυψης. Επιστροφή στη Σκάλα για γεύμα .Αναχώρηση για την Σάμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούρασης και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα βρεθούμε στον Ναό για να ακούσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να γευτούμε το Αναστάσιμο Δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα.

24/04 Κυριακή του Πάσχα

Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη στο Βαθύ . Ξεκούραση και χαλάρωση θα απολαύσουμε  με το πασχαλινό δείπνο με πλούσια εδέσματα.

25/04 Δευτερά του Πάσχα.

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για το Ηραίο της Σάμου, όπου βρίσκονται τα ερείπια του ομώνυμου ναού της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένος στην θεά Ήρα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία τη Σπηλιανή, εκκλησάκι σε σπηλιά, κοντά στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, σε πλαγιά με πανοραμική θέα στο Πυθαγόρειο. Κατόπιν, περιήγηση στο Ευπαλίνειο Όρυγμα -Υδραγωγείο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε γύρω στα 550 π.Χ. για να υδρεύει -με ασφάλεια και υψηλές προδιαγραφές υγιεινής- την αρχαία πόλη της Σάμου, δηλαδή το σημερινό Πυθαγόρειο και λειτούργησε με επιτυχία για 1100 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως μνημεία ανθρώπινης δεξιοτεχνίας και κατασκευαστικής ικανότητας. Γι’ αυτό και από το 1992 έχει περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Καταλήγουμε στο Πυθαγόρειο, γραφική και τουριστικά αναπτυγμένη παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στην περιοχή της αρχαίας πρωτεύουσας της εποχής του Πολυκράτη. Ιδανικό για περαντζάδα το πλακόστρωτο λιμάνι με τις καφετέριες και τα εστιατόρια, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Πύργο Λυκούργου Λογοθέτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος.

26/04 Τρίτη του Πάσχα.

Η σημερινή ημέρα τελευταία ημέρα της εκδρομής θα επισκεφτούμε την αγορά της πόλης για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια να ψωνίσουμε τα εκλεκτά κρασιά της Σάμου.

Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο και να ετοιμαστούμε για την αναχώρηση.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ…………….338 €  ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  90 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισιτήρια πλοίου σε οικ. θέση Μυτιλήνη Σάμος Μυτιλήνη

6 διανυκτερεύσεις με καθημερινό πρωινό και δείπνο

Το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό δείπνο

Ατομική λαμπάδα για την Ανάσταση

Μεταφορές εκδρομές όπως το πρόγραμμα

Ασφάλεια ταξιδιού

Συνοδός του γραφείου μας

Τοπικός ξεναγός

ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

τα ποτά και τα αναψυκτικά και ότι αναγράφεται ως προαιρετικό.

                              Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 22510-21357

ΑΡ. ΣΗΜ. ΕΟΤ. : ΜΗΤΕ 03 10 Ε 61 00 698 01                    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ    

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top